גרנולה תוצרת בית
גרנולה תוצרת בית
כמו רבים מכם גם אני חשבתי שלהכין גרנולה בבית זה הפיצ'קוק של החיים, אבל האמת שזה כל כך פשוט שזה מצחיק.
המתכון הוא לגרנולה לא מתוקה, שאפשר להוסיף לה אח"כ סילאן או דבש מעליה.
הסוד הוא בקלייה איטית וערבוב תכוף.
הכמות שיוצאת היא די גדולה כליטר וחצי בערך.
מצרכים:
- 750 ג' שיבולת שועל לבנה שלימה
- 3/4 כוס שומשום
- 3/4 כוס גרעיני חמנייה
- 3/4 כוס גרעיני דלעת
- 3/4 כוס חמוציות
- 250 ג' טחינה גולמית
- 1/2 כוס סילאן
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל הזרעים והגרעינים.
שופכים מעל את הטחינה והסילאן.
מערבבים היטב בעזרת מרית/כף או בידיים עד שכל התערובת רטובה וכוסתה בטחינה וסילאן.
משטחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור (חום למעלה ולמטה) על 130 מעלות.
כל 10 דקות מערבבים היטב עד שהתערובת שחומה.
אמור לקחת כ 35-50 דקות (4-5 ערבובים) עד שמוכן כתלות בתנור שלכם.
מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.
אפשר כמובן לגוון את סוג הגרעינים והתוספות (זרעי פשתן, שקדים, ציה, גוג'י ברי, אוכמניות מיובשות, חמוציות עם או בלי סוכר וכו')
בתיאבון !
מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:
